Tips till DN

Skickade detta till DN:s nyhetstips. Inte för att det kommer att påverka dem, utan bara för att avreagera mig.

På stoppafralagen.nu har ett diagram presenterats som diskuterats ingående i bloggvärlden och även kommenterats av FRA:s generaldirektör Ingvar Åkesson, ett diagram som pedagogiskt visar hur lagen är tänkt att fungera och som av allt att döma visar på vilket sätt försvarsminister Tolgfors uttalanden om detta inte håller streck. Vore det inte bra att ta vara på resultaten av denna diskussion i tidningen och låta de läsare som fortfarande förlitar sig på dagspressen ta del av detta material, som internetläsarna haft tillgång till i flera veckor?
I stort sett varje dag kommer nya analyser av FRA-lagens konsekvenser och FRA:s verksamhet på bloggar, av exempelvis Mark Klamberg och Henrik Alexandersson för att nämna ett par av de mer intressanta kommentatorerna. Borde ni inte ta upp några av de tips som ges där och kanske forska vidare längs de spåren?
Häromdan publicerade DN en artikel av Mikael Odenberg om FRA-lagen. Artikeln har ingående kritiserats på nätet av mycket sakkunniga skribenter. Vore det inte idé att skriva en liten uppföljningsartikel om denna kritik? Och kanske låta Odenberg besvara den?
Slutligen lite beröm: Maria Ringborgs artikel den 24/8 om moderaternas interna brev angående kritiken mot FRA-lagen inom partiet var välkommen. Samma information publicerades på nätet den 11 eller 12 augusti. Jag undrar lite varför DN plötsligt tog upp detta nu, men bättre sent än aldrig, eftersom många läsare aldrig skulle fått reda på det annars. Möjligtvis finns det ett samband med att Sydsvenskan just hade publicerat en artikel om saken?
Hur som helst, mitt tips är: FRA-frågan verkar intressera många nu och jag tror det finns mycket att hämta på nätet för DN. Om ni sen vill gå vidare och bedriva lite ambitiös journalistik skulle ni kunna nå ännu längre än vad bloggande amatörskribenter hunnit göra på sin fritid. Det måste finnas hur mycket som helst för duktiga journalister att gräva fram här. Om intresse funnes.

Mvh
Kim

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: